Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αίγινα!!!

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου σας είχα πει ότι θα λείψω για λίγες μέρες. Δεν σας είχα πει όμως που θα πάω. Καιρός λοιπόν να σας το αποκαλύψω. Πήγα στην Αίγινα.
Το τρομερό είναι ότι ενώ η Αίγινα είναι ένα νησί δυο βήματα από την Αθήνα, εγώ δεν είχα αξιωθεί μέχρι τώρα να την επισκεφτώ. (Δεν μετράει το γεγονός ότι είχα πάει προ αμνημονεύτων ετών στην Αγία Μαρίνα, και μόνον εκεί, για διακοπές. Γιατί Αίγινα δεν είχα δει.)

Το χρωστάω στην καλή φίλη Αγάπη, που την λατρεύει, και αφού θα πήγαινε, μου πρότεινε να πάμε μαζί. Δεν έχασα λοιπόν την ευκαιρία, έφτιαξα φαγητά για αρκετές μέρες στους άντρες του σπιτιού, έριξα μερικά ρούχα, μαγιώ, πετσέτες κ.λ.π σε ένα σακ βουαγιάζ και έφυγα.

Η Αγάπη, τις 3 ημέρες που έμεινα εκεί έκανε τα πάντα για να μου γνωρίσει τον τόπο που τόσο πολύ αγαπάει. Πήγαμε στην Αφαία, στη Μονή, στην Κολώνα, σε συναυλία δίπλα στη θάλασσα, σε θέατρο. Μου γνώρισε ωραίους ανθρώπους.

Ακόμα με ενθάρρυνε να ζωγραφίσω και να αποτυπώσω ότι  μπορώ από όλα αυτά που είδα και το φως της Αίγινας που μάγεψε τόσο πολλούς ζωγράφους.

Επειδή δεν ήταν δυνατόν, δεν είχα εξ άλλου μαζί μου και τα απαραίτητα, να αποτυπώσω ζωγραφίζοντας όλα αυτά που είδαν τα μάτια μου, ας είναι καλά η φωτογραφική μηχανή, τράβηξα αρκετές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. (Δεν θα σας τις δείξω εδώ. Δεν περηφανεύομαι  για την φωτογραφική μου ικανότητα). Οι φωτογραφίες με βοήθησαν να κρατήσω εικόνες και εντυπώσεις και να προσπαθήσω να τις αποδώσω με τη ζωγραφική μου.

Έπεσα λοιπόν με τα μούτρα στη δουλειά και να το αποτέλεσμα:

"Παιχνίδι στην 'Αύρα' Ι" Ακρυλικό και λάδι σε καμβά (40Χ30 εκ)

"Παιχνίδι στην 'Αύρα' ΙΙ" Ακρυλικό και λάδι σε καμβά (40Χ30 εκ)
Ξεκίνησα με ανθρωποκεντρικά θέματα μια και έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα. Τα τοπία κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγάπη για όσα έκανε για μένα και μια υπόσχεση στην Αίγινα : "Θα σου ξανά 'ρθω"
Δημοσίευση σχολίου