Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναπάντεχες συναντήσεις....

Τον τελευταίο καιρό με "βασανίζει" μια ιδέα να ζωγραφίσω κάτι συγκεκριμένο. Μια έμπνευση δηλαδή. 


(Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι αυτό τον καιρό ο χώρος που χρησιμοποιούσα για να ζωγραφίζω, το "εργαστήριο" μου, δεν υπάρχει. Όλα του τα υπάρχοντα είναι αραδιασμένα εδώ κι εκεί στο σαλόνι που θυμίζει αποθήκη και ο χώρος του "εργαστηρίου" (το παλιό πλυσταριό της ταράτσας που διαμορφώθηκε σε αρκετά ευρύχωρο δωμάτιο και απόκτησε και δικό του μπάνιο) βάφεται, καθαρίζεται και ετοιμάζεται να μεταβληθεί στον προσωπικό χώρο του γιου μου. Λογικό το βρίσκω. Μεγάλωσε και θέλει την ανεξαρτησία του. Οπότε, εργαστήριο θα κάνω το δωμάτιο που μέχρι τώρα είναι το δωμάτιό του. )


Έτσι λοιπόν προσπάθησα να αποτυπώσω πρόχειρα την ιδέα μου μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσω να όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που υπάρχει στο μυαλό μου.
Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σ' αυτό μέχρι που σήμερα το πρωί είδα ένα βίντεο στο YouTube, μια ταινία μικρού μήκους.  Η ταινία αυτή αναφέρεται με τον δικό της τρόπο στο ίδιο περίπου θέμα. 
Αυτό είναι το πρόχειρο σχέδιο που έκανα στην προσπάθεια να αποτυπώσω την σκέψη μου :

Κι αυτή είναι η ταινία μικρού μήκους . Δείτε τη !!! Εγώ συγκλονίστηκα ........








Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ανάμεσά σας


Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των παιδιών του τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων " Η Αγία Σοφία "
Επίσης θα υπάρχουν έργα προσφορά της ομάδας "Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά" σε συμβολικές τιμές.
Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για να αγοραστούν υλικά ζωγραφικής για τα παιδιά που νοσηλεύονται.
Να μη λείψει κανείς !!!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Σπάνιον Ύδωρ" (Rare water)

Ακρυλικό σε καμβά (Acrylic on canvas) 60 X 90 cm 
Με το έργο αυτό συμμετέχω στην έκθεση "Περί Ύδατος" που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό στον Φλοίσβο, στο Π. Φάληρο. (Διάρκεια 1-5/2/2012)
Όταν έμαθα το θέμα της έκθεσης προβληματίστηκα για το τι σχετικό θα ετοιμάσω.
Η πρώτη και πιο εύκολη σκέψη είναι η θαλασσογραφία (Στη σκέψη μόνο εύκολη). Ακόμη ποτάμια, καταρράκτες, λίμνες κ.λ.π.
Ωραία όλα αυτά, αλλά θα ήθελα το έργο μου να έχει και κάποιο μήνυμα.
Κάποιοι έχουν πει πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό, αυτό το τόσο απαραίτητο υγρό για τη ζωή, που δεν συνειδητοποιούμε πόσο σπάνιο είναι και το καταστρέφουμε συνεχώς μολύνοντας το.
Εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει με το νερό, είναι κάποιοι λαοί στην Αφρική που για να συλλέξουν το πολύτιμο υγρό, διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα δρόμου ώστε να φθάσουν στους νερόλακκους  απ' όπου θα το μαζέψουν.
Έτσι κατέληξα να ετοιμάσω ένα έργο με το θέμα αυτό.....