Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Μια μοναδική εμπειρία.....

Καλημέρα!

Χάθηκα από τον κόσμο της blogόσφαιρας το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν χωρίς λόγο όμως.....

Έχασα τον σύζυγο μου αναπάντεχα αμέσως μετά το Πάσχα. Δεν είναι χώρος εδώ για να περιγράψω συναισθήματα και καταστάσεις που αντιμετωπίζω σε σχέση με αυτό.

Σήμερα είμαι εδώ για να σας περιγράψω μια μοναδική εμπειρία που μου χάρισε ένα αισιόδοξο και δημιουργικό διάλειμμα.

Πριν από αρκετό καιρό, σε μια έκθεση, είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσω της δασκάλας μου Στέλλας Μπολωνάκη μια αξιόλογη καλλιτέχνιδα της conseptual art, την Καίτη Χαλιορή. (Δεν έχω πει ότι εδώ και 2 μήνες έχω αρχίσει προετοιμασία για να δώσω εξετάσεις στην ΑΣΚΤ).
Η Καίτη εδώ και χρόνια προετοιμάζει ένα project που έχει σχέση με το νερό. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .
Στα πλαίσια αυτής της εργασίας της κατάφερε να έχει  μια συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη Ulay. Ο Ulay έχει ξεκινήσει, επίσης, μια παρόμοια εργασία σχετικά με το νερό, πληροφορίες για την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ .
Αυτή η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την γκαλερί Τεχνοχώρος με τον τίτλο "συνέργειες - synergies".
Στα πλαίσια των Συνεργειών πραγματοποιήθηκε λήψη νερού από την Κασταλία πηγή στους Δελφούς. Είχα την τιμή να συμμετέχω σ' αυτή την δράση και για να σας κάνω κοινωνούς της εμπειρίας μου θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες:

εδώ τρέχει το νερό από την Κασταλία πηγή....

Ulay και Καίτη Χαλιορή

Το δοχείο από πορσελάνη του Ulay

Συνομιλία των δύο καλλιτεχνών πριν τη λήψη του νερού

Ulay

Δροσίζεται...

Έτοιμοι για τη λήψη...

Δροσιά από την Κασταλία στο κεφάλι του....  (βάπτισμα;)

Με το νερό της Κασταλίας

Από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ο ναός του Απόλλωνα 

Η δασκάλα με τις μαθήτριες...

Το νερό της Κασταλίας στην βιτρίνα του Τεχνοχώρου.
Αυτά έγιναν το Σάββατο 1η Ιούνη 2013.

Την Κυριακή το βράδυ στο χώρο της γκαλερί έγινε η παρουσίαση από την επιμελήτρια της έκθεσης Αρίστη Κωστοπούλου και τον Μάνο Στεφανίδη.

Στη συνέχεια ο Ulay έκανε μια απλή performance την οποία και θα σας περιγράψω εδώ.
Ξεκίνησε την δημιουργία Ελληνικής Κοινωνίας του Νερού.  Με ένα κουβάρι σπάγκο στο χέρι σε χρώμα γαλανόλευκο ένωσε τους παρευρισκόμενους ξεκινώντας από την Καίτη Χαλιορή, περνώντας και ξετυλίγοντας το κουβάρι από χέρι σε χέρι. Όταν βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι με το γαλανόλευκο σπάγκο, ο Ulay πέρασε από τον κάθε ένα μας και κόβοντας μας παρέδωσε ένα κομμάτι του σπάγκου για να το κάνουμε βραχιολάκι στο χέρι μας.

Δεν πρέπει να παραλείψω ότι στην γκαλερί Τεχνοχώρος εκτός  από την έκθεση του, υπήρχε προβολή βίντεο με θέματα σχετικά με το νερό από τους καλλιτέχνες : Krisanne Baker (USA), Lorraine Beaulieu (Kanada), Κατερίνα Βέλλιου, Κωστής (Τριανταφύλλου), Στέλλα Μπολωνάκη, Δέσποινα Οικονομοπούλου (Ελλάδα).

Δημοσίευση σχολίου