Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Γιατί δεν συμμετέχω στην έκθεση της ΠΕΛΤ

Είχα δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση της ΠΕΛΤ που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Φλοίσβο του Π. Φαλήρου  με θέμα "Καλοκαίρι 2013".
Στο δελτίο τύπου υπάρχει το όνομα μου. Όμως στην έκθεση δεν υπάρχουν τα έργα μου.
Πρέπει να δώσω μια εξήγηση γι' αυτό.

Την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία έπρεπε να παραδώσουμε τα έργα μας, φορτισμένη από όσα συμβαίνουν τις ημέρες αυτές με την ΕΡΤ και αφού είχα συμμετάσχει σε αρκετές σχετικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ζήτησα να αναρτηθούν τα έργα που παρέδωσα αλλά να καλυφθούν από ένα μικρό αυτοσχέδιο πανό που έφτιαξα το οποίο έγραφε : "Τα έργα καλύπτονται σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ - Καίτη Παρτάλη"

Αρνήθηκαν να αναρτήσουν τα έργα καλυμμένα επειδή κάποιοι θα ενοχλούνταν με το μήνυμα μου. Κατόπιν αυτού απέσυρα τα έργα μου και δεν συμμετέχω στην έκθεση.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχω ξανά σε έκθεση της ΠΕΛΤ, επειδή θεωρώ  ότι το χρέος των καλλιτεχνών είναι να  συμβάλλουν στη μεταμόρφωση της καθημερινής ζωής προς μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία με μόνο μέσον την ελευθερία της έκφρασης τους.  Έξαλλου η τέχνη εκφράζει ιδέες και όχι διακοσμητικά αντικείμενα όπως και μια έκθεση κοινοποιεί τις ιδέες των καλλιτεχνών. Δεν είναι μια κοινωνική εκδήλωση μεταξύ κυριών. 
Δημοσίευση σχολίου